HomeNieuwsRadja Nainggolan stopt bij Rode Duivels na niet-selectie

Radja Nainggolan stopt bij Rode Duivels na niet-selectie

Roberto Martinez heeft zijn selectie voor het WK voetbal in Rusland bekend gemaakt, en neemt Radja Nainggolan niet mee naar het WK. De voetballer besliste daarop om zelf een punt te zetten achter zijn carrière bij de Rode Duivels, dat laat hij weten in een bericht op Instagram.

Onder grote mediabelangstelling maakte Martinez vandaag zijn selectie bekend. Verrassend: Radja Nainggolan, de dertigjarige middenvelder van AS Roma, is er niet bij. Hij en de bondscoach leven al langer op gespannen voet, waardoor de Ninja eerder al enkele keren uit de selectie werd gehouden. “Met veel pijn in het hart maak ik een einde aan men internationale carrière”, schrijft hij op Instagram. “Ik heb er altijd alles aan gedaan om er bij te zijn en België te vertegenwoordigen. Spijtig genoeg is ECHT zijn niet goed voor SOMMIGEN … Vanaf vandaag zal ik de eerste supporter zijn.”

 

Groot risico

De Belgische fans schaarden zich eerder al massaal achter de middenvelder, met als orgelpunt de staande ovatie bij zijn invalbeurt in de oefeninterland in maart tegen Saoedi-Arabië. Nainggolan thuislaten betekent dus een risico – het publiek zal om zijn lieveling schreeuwen als het even misloopt in Rusland – en bovendien wegen zijn sportieve prestaties zwaar door. Met Roma schakelde hij dit seizoen onder meer FC Barcelona uit in de Champions League om vervolgens pas in de halve finales tegen Liverpool uit het toernooi te gaan. Nainggolan debuteerde in 2009 voor de nationale ploeg. Hij verzamelde 30 caps en maakte daarin zes goals.

Tactische redenen

Volgens Martinez weerde hij Nainggolan om tactische redenen. “Radja is een topspeler. Dit is een tactische keuze. In zijn club heeft Nainggolan een belangrijke rol maar die kunnen we hem in onze ploeg niet geven”, legde hij uit. Omdat spelers als Vermaelen, de Lukaku’s, Chadli en Batshuayi met blessures sukkelen, gaf Martinez nog geen definitieve selectie. Hij begint aan de voorbereiding met 28 Duivels. Op 4 juni maakt de bondscoach de namen van de vijf afvallers bekend. Zo moet onder meer nog een doelman (Casteels of Sels) worden geschrapt. Divock Origi en Kevin Mirallas vallen net als Nainggolan uit de boot. Adnan Januzaj is er enigszins verrassend bij. Ook Christian Benteke, die bij Crystal Palace een moeilijk seizoen achter de rug heeft, mag nog hopen op het WK.

Volgende maandag begint het echt

Dinsdag start het eerste luik van de WK-voorbereiding met een deel van de spelersgroep, de rest krijgt nog rust na een slopend seizoen. Maandag 28 mei is het verzamelen geblazen voor de echte start van de voorbereiding, met de voltallige selectie. De definitieve lijst van 23 moet uiterlijk op 4 juni naar de FIFA verstuurd worden, twee dagen na de oefeninterland tegen Portugal op zaterdag 2 juni. Nadien volgen er nog oefenwedstrijden tegen Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni), vooraleer de selectie op woensdag 13 juni afzakt naar Moskou. Op het WK wachten in groep G Panama (18 juni in Sotsji), Tunesië (23 juni in Moskou) en Engeland (28 juni in Kaliningrad).

Het bericht Radja Nainggolan stopt bij Rode Duivels na niet-selectie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels