Vind ons op

Zita

Nieuws

Planckendael rouwt om onverwachte dood van 2-jarige olifant Qiyo

In dierenpark Planckendael in Muizen, bij Mechelen, is in de nacht van zondag op maandag geheel onverwacht olifantenvrouwtje Qiyo overleden. Qiyo was een dochter van de ook in Planckendael verblijvende Phyo Phyo en zou op 16 juni 3 jaar oud worden. 

Qiyo kwam ter wereld in Planckendael zelf. De verzorgers zagen haar de voorbije jaren dus opgroeien en zijn dan ook zwaar aangeslagen door het verlies. De olifantentempel blijft maandag dicht om in alle rust afscheid te kunnen nemen. Ook de rest van de olifantenfamilie mocht nog even het lichaam groeten.

De precieze doodsoorzaak is voorlopig niet bekend. Qiyo vertoonde zondag dan wel ongewoon gedrag, er waren geen duidelijke symptomen van een ziekte. Planckendael zal stalen naar specialisten in het Verenigd Koninkrijk sturen in de hoop daarvan opheldering te krijgen.

Olifantenherpes

“We vrezen dat het om olifantenherpes gaat”, klinkt het maandag in een mededeling. “De snelheid van het overlijden wijst alvast in deze richting. Jonge olifanten tussen twee en acht jaar zijn extra gevoelig voor dit virus, waarvoor nog geen vaccin bestaat. Het virus is slapend aanwezig bij alle olifanten. De dieren sterven onverwachts en op korte tijd.”

Het bericht Planckendael rouwt om onverwachte dood van 2-jarige olifant Qiyo verscheen eerst op Metro.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Nieuws

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top