HomeNieuwsOnderzoek naar fiscale fraude in voetbalmilieu: ook jacht op makelaar Mogi Bayat

Onderzoek naar fiscale fraude in voetbalmilieu: ook jacht op makelaar Mogi Bayat

De federale politie is woensdagochtend op verschillende plaatsen in België binnengevallen in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu. Dat melden onder meer De Standaard en de RTBF.

Volgens De Standaard viseert het onderzoek in de eerste plaats de spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Vejlkovic en de verschillende clubs waarmee ze zaken doen. Bayat is een van de machtigste makelaars van het land. Hij doet zaken met alle grote clubs in de Jupiler Pro League. Volgens de RTBF is Bayat opgepakt.

Veljkovic

Dejan Veljkovic komt volgens De Standaard minder in de belangstelling dan Bayat maar is ook een grote makelaar. Hij plaatste de voorbij jaren vooral spelers bij KV Mechelen en Lokeren. Intern bij sommige clubs heerst er al jaren veel wrevel omdat sommige bestuurslui van oordeel zijn dat de makelaars teveel invloed hebben op de gang van zaken binnen de clubs.

Het gerecht vermoedt dat er met de transfers die Bayat en Veljkovic doen financieel allerlei zaken niet zuiver op de graat zijn.

Het bericht Onderzoek naar fiscale fraude in voetbalmilieu: ook jacht op makelaar Mogi Bayat verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels