HomeNieuwsOeps. Zwangerschapstesten gaven verkeerde uitslag

Oeps. Zwangerschapstesten gaven verkeerde uitslag

Zwangerschapstesten van het merk Clear & Simple worden massaal teruggeroepen nu blijkt dat ze de verkeerde resultaten weergeven. Het Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) in Groot-Brittannië merkte dat vrouwen bij een specifieke lijn van Clear & Simple onterecht de melding kregen dat ze zwanger waren. Ook in België zijn de testen in omloop.

In Groot-Brittannië hebben wellicht 10.000 vrouwen te horen gekregen dat ze zwanger waren nadat ze de zwangerschapstest hadden gebruikt terwijl dat in realiteit niet het geval was. Dat leidde uiteraard tot heel wat teleurstellingen.

Veiligheid

“Mensen moeten het lotnummer van hun Clear & Simple test nakijken”, zegt Duncan McPherson, directeur van het MHRA. “Dat is zeer belangrijk. Als er toch vragen zijn over dergelijke tests, vraag dan om professionele raad.” Er zouden maar liefst 58.000 foutieve zwangerschapstesten in omloop zijn. “We doen ons best om alle producten van de markt te halen, want de veiligheid van patiënten is onze hoogste prioriteit”, aldus McPherson. “Naast de terugroeping vragen we ook om elk probleem met het product te melden. Zo kunnen we anderen behoeden.”

Lotnummer

Het gaat om zwangerschapstests van Clear & Simple met het lotnummer DM10220170710E en heeft als vervaldatum 2020. Het is niet duidelijk of de foutieve testen ook in omloop zijn in België.

Het bericht Oeps. Zwangerschapstesten gaven verkeerde uitslag verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels