HomeNieuwsOeps: we maken puree al jaren verkeerd

Oeps: we maken puree al jaren verkeerd

Er zijn maar weinig gerechten die zo simpel zijn om te bereiden als puree. En toch doen we ook dat verkeerd, beweert Tyler Florence, chef van het Amerikaanse kookkanaal Food Network.

Wie puree wil klaarmaken, zet doorgaans eerst een kookpot met water op het vuur. Maar dan ben je volgens Florence niet goed bezig. Hij stelt dat je een beter resultaat krijgt door de aardappelen te koken in melk, room of boter.

“Aardappelen hebben een lekkere, delicate smaak. Als je de aardappelen kookt in water, raken ze die smaak een beetje kwijt”, vertelt hij aan PopSugar.

Recept

Hoe je dan wel de perfecte puree maakt? De chef-kok schilt eerst zijn aardappelen en doet de stukjes dan in een kom met room of melk, boter en olijfolie. Florence voegt er ook nog enkele kruiden aan toe, zoals look, salie, rozemarijn en tijm. Na twintig minuten zijn de aardappelen gaar en kan je ze in een zeef gieten. Het enige wat je dan nog moet doen, is de aardappelen opnieuw in de pot kieperen om ze te pletten met het vocht dat je net hebt weggegoten.

A post shared by Emma  (@emmasfood) on

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels