HomeNieuwsNoors onderwaterrestaurant opent de deuren

Noors onderwaterrestaurant opent de deuren

In Noorwegen is het eerste onderwaterrestaurant van Europa geopend. Er hebben al meer dan 7.000 klanten gereserveerd om tussen de vissen te eten. Het restaurant ziet eruit als een grote betonnen buis en is gedeeltelijk ondergedompeld in de Noordzee.

Je kan tegenwoordig ook onder water gaan dineren. In Lindesnes in het zuiden van Noorwegen opent Under, wat ‘wonder’ betekent in het Noors. Het restaurant werd ontworpen door Snoehetta, de architecten achter onder andere het Operahuis in Oslo. De zaak bevindt zich vijf meter onder de grond en biedt plaats aan veertig gasten. De eetzaal is omgeven door een glazen wand, zodat gasten uitzicht hebben op het water.

Noors onderwaterrestaurant opent deuren
Schroder E. / AFP

Prijzig

Het ontwerp van het restaurant beperkt reflecties tot een minimum. Dankzij de glazen wand vul de kamer zich overdag met natuurlijk licht, gefilterd door de groenachtige kleur van het water. De zaak serveert gerechten gebaseerd op lokale ingrediënten en zeevruchten. Loopt het water je al in de mond loopt, dan moet je toch even oppassen. Voor een volledige maaltijd met 18 gangen tel je zo’n 380 euro, per persoon en inclusief drankjes.

Noors onderwaterrestaurant opent deuren
Schroder E. / AFP

 

Het bericht Noors onderwaterrestaurant opent de deuren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels