HomeNieuwsNMBS controleert weer tickets op de trein

NMBS controleert weer tickets op de trein

Vervoersmaatschappij NMBS hervat de ticketcontrole op de trein. Daarbij zal geen fysiek contact aan te pas komen. Zo worden papieren tickets visueel gecontroleerd en digitale tickets gescand. Betalingen op de trein kunnen enkel via Bancontact.

Door de coronacrisis gaf de NMBS de voorbije weken de prioriteit aan informatie en sensibilisering rond de veiligheidsmaatregelen aan boord van de treinen. “Vanaf 19 juni worden in de treinen opnieuw ticketcontroles uitgevoerd”, laat de spoorwegmaatschappij weten. Dat gebeurt met instructies die opgesteld zijn in samenspraak met treinbegeleiders en preventieadviseurs waardoor de controles in alle veiligheid kunnen plaatsvinden voor reizigers en personeel, aldus de vervoersmaatschappij nog.

Aantal reizigers valt terug naar 30%

Vanaf 4 mei is het verplicht om een mondmasker te dragen in het station, op de perrons en in de treinen. Het treinaanbod is sinds 4 mei bijna volledig hervat en staat nu bijna op zijn maximum (3.600 treinen per dag). Per dag zijn er momenteel zo’n 300.000 tot 310.000 reizigers, wat bijna 30% is van het normale aantal reizigers op een weekdag.

In 108 stations in ons land zijn de ticketbalies momenteel op de normale openingsuren open. In een dertigtal kleinere stations zijn die nog gesloten.

Het bericht NMBS controleert weer tickets op de trein verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels