HomeNieuwsNieuwe plantages palmolie bedreigen apen

Nieuwe plantages palmolie bedreigen apen

Palmolie is de meest gebruikte plantaardige olie ter wereld. Om de groeiende vraag bij te kunnen houden, wil de industrie uitbreiden. Dat is een verandering die wetenschappers liever niet zien gebeuren, want verschillende diersoorten dreigen daardoor te verdwijnen.

Palmolie wordt voornamelijk gekweekt in Indonesië en Maleisië. Daar moet de inheemse natuur plaatsmaken voor de grote plantages. Door de ontbossing zijn voornamelijk orang-oetans bedreigd, maar ook andere dieren verdwijnen in sneltempo.

Make-up

De plantaardige olie is bijzonder populair en daarom wil de industrie uitbreiden naar Afrika. Als dat gebeurt, zullen ook daar de inheemse dieren de gevolgen dragen. Omdat er al veel apensoorten bedreigd zijn, zouden de gevolgen rampzalig kunnen worden.

De eenvoudigste oplossing is om minder palmolie te gebruiken. Die olie zit in allerlei etenswaren, denk maar aan hazelnootpasta, maar ook in zeep make-up en biobrandstof. Palmolie vervangen door andere oliesoorten is moeilijk, want de meeste andere soorten hebben een lager rendement. Er is dus nog meer grond nodig om die te verbouwen.

Het bericht Nieuwe plantages palmolie bedreigen apen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels