HomeNieuwsNieuw jongerenplatform ‘WAT WAT’ wordt gelanceerd

Nieuw jongerenplatform ‘WAT WAT’ wordt gelanceerd

Vanaf 1 oktober komt er een nieuw informatie- en communicatieplatform voor jongeren. ‘WAT WAT’ wordt de naam van het platform, dat er komt op initiatief van Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open Vld).

Gatz kondigde eerder in zijn beleidsnota al aan dat er een nieuw informatieplatform moet komen voor jongeren. Nu zitten ze met heel wat vragen, onder meer over sexting, alleen wonen, de eerste kus of zelfs de inschakelingsuitkering, maar de informatie is versnipperd op tientallen websites en initiatieven.

Kwaltiteitslabel

Jeugdorganisatie De Ambrassade kreeg de opdracht om een platform te ontwikkelen, waarop jongeren al die informatie terug kunnen vinden. De organisatie werkte daarvoor onder meer samen met Child Focus en Awel. “WAT WAT” moet zowel online als offline jongeren kunnen bereiken. Bedoeling is dat het een soort kwaliteitslabel wordt voor betrouwbare informatie.

Leefwereld

Op de website watwat.be zullen jongeren onder meer hun leeftijd kunnen ingeven, zodat de antwoorden aansluiten bij hun leefwereld. De site zal ook doorverwijzen naar ander relevant advies en hulplijnen.

Het bericht Nieuw jongerenplatform ‘WAT WAT’ wordt gelanceerd verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels