HomeNieuwsNederlandse regering overweegt om avondklok in te voeren

Nederlandse regering overweegt om avondklok in te voeren

De Nederlandse regering overweegt om volgende week een avondklok in te voeren om de verspreiding van het coronavirus en de varianten ervan tegen te gaan. Ingewijden bevestigen berichten van RTL Nieuws daarover aan het Nederlandse persagentschap ANP.

Eerder sprak een meerderheid van de Tweede Kamer zich uit tegen de invoering van de avondklok. Daarnaast is er ook veel weerstand van de burgemeesters. Ook binnen de regering zitten niet alle partijen op één lijn. D66 heeft aangegeven geen voorstander te zijn.

Maar door de komst van de Britse variant van het virus denkt de regering nu toch weer aan de invoering van de avondklok. Dat komt omdat er weinig andere maatregelen meer voorhanden zijn. De avondklok moet zorgen dat mensen minder de deur uit gaan en bij elkaar op bezoek gaan.

Voorleggen aan parlement

Een bron verwacht dat premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge de avondklok dinsdagavond tijdens hun persconferentie nog niet zullen aankondigen. Mogelijk zullen ze zeggen dat het een optie is en dat het aan de Kamer wordt voorgelegd.

Premier Mark Rutte op bezoek in een bejaardentehuis.

Het kabinet zal ook bekendmaken dat de lockdown in Nederland met drie weken verlengd wordt. Ook zal er opnieuw worden aangedrongen om niet op reis te gaan. Er zouden nog te veel niet-noodzakelijke reizen worden ondernomen.

Het bericht Nederlandse regering overweegt om avondklok in te voeren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels