HomeNieuwsNASA ontdekt mysterieuze planeet met drie (!) zonnen

NASA ontdekt mysterieuze planeet met drie (!) zonnen

Een satelliet van NASA heeft een nieuwe planeet ontdekt die maar liefst drie zonnen heeft. Met een beetje geluk kunnen we de atmosfeer van de bewuste planeet zien vanop de Aarde.

Het was NASA-satelliet TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) die de ontdekking onlangs deed. De planeet heeft de naam LTT 1445Ab gekregen en draait rond één zon, maar ze bevindt zich zo dicht bij twee andere sterren dat het lijkt alsof er nog twee zonnen aan de hemel schitteren. “Als je op de planeet staat, zie je drie zonnen, maar twee ervan zijn ver weg en dus ook kleiner. Het lijken wel twee rode, dreigende ogen aan de hemel”, vertelt Jennifer Winters, astronoom aan het Harvard–Smithsonian Center for Astrophysics, aan New Scientist.

Enorm heet

De bewuste planeet is een derde groter dan onze planeet en ligt op 22,5 lichtjaren van de Aarde. Het is er maar liefst 160 graden en de planeet draait een keer om de vijf dagen rond haar zon.

LTT 1445Ab bevindt zich tussen de drie sterren en de Aarde, en daardoor bestaat de kans dat we de atmosfeer van de planeet van hieruit kunnen zien met een telescoop.

Het bericht NASA ontdekt mysterieuze planeet met drie (!) zonnen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels