HomeNieuwsMuziekfestival ‘Woodstock 50’ gaat dan toch niet door

Muziekfestival ‘Woodstock 50’ gaat dan toch niet door

Het geplande jubileumfestival ‘Woodstock 50’ van het legendarische Woodstockfestival is geannuleerd. Nadat al optredens van bekende musici als Jay-Z, Santana en Miley Cyrus waren aangekondigd, hebben de organisatoren verrassend genoeg besloten de stekker uit het evenement te trekken.

Dentsu Aegis Network, een van de belangrijkste investeerders, bevestigde maandag aan het Duitse persbureau dpa dat het geen evenement kon beloven dat de naam ‘Woodstock’ waardig is. Ook de veiligheid van de artiesten en bezoekers konden ze niet garanderen, vandaar de beslissing om het festival te annuleren.

Voorverkoop

Het Amerikaanse vakblad Billboard meldde dat er financieringsproblemen waren. Ook groeide er bezorgdheid dat de geplande locatie Watkins Glen in het noorden van New York niet voorzien is op de geschatte 100.000 bezoekers. In maart hadden de organisatoren de line-up gepresenteerd, met onder andere The Killers, Imagine Dragons en the Lumineers. De voorverkoop voor het jubileumevenement in augustus was nog niet begonnen.

Het originele Woodstock-festival in augustus 1969 wordt beschouwd als het hoogtepunt van de hippiebeweging. Er waren toen naar schatting maar liefst 400.000 bezoekers. Onder anderen Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin en The Who gaven toen legendarische concerten nabij de stad Bethel ongeveer 150 kilometer ten noordwesten van New York. De locatie lag destijds na de protesten van bewoners in Woodstock dus eigenlijk 70 kilometer verderop.

Het bericht Muziekfestival ‘Woodstock 50’ gaat dan toch niet door verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels