HomeNieuwsMens sterft binnen honderd jaar uit

Mens sterft binnen honderd jaar uit

De mensheid zal binnen honderd jaar uitgestorven zijn. Dat stelt de wereldvermaarde viroloog Frank Fenner. De belangrijkste oorzaken zijn volgens hem overbevolking, klimaatverandering en de vernietiging van het milieu.

«De homo sapiens zal uitsterven en mogelijk al binnen de eeuw», vertelt professor Fenner van de Nationale Universiteit van Australië. De 95-jarige viroloog is niet van de minsten. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de uitroeiing van het pokkenvirus in 1980, wat nog altijd gezien wordt als een van de grootste verwezenlijkingen ooit van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Goede hoop heeft Fenner niet in de toekomst. «We staan nog maar aan het begin van de klimaatverandering en vermoedelijk zal dat de oorzaak van ons uitsterven zijn.» Bovendien zullen er steeds meer mensen op de wereld rondlopen, maar zullen die het moeten doen met steeds minder middelen. «Er zullen nog oorlogen worden uitgevochten om voedsel», voorspelt de wetenschapper.

«Het is te laat om er nog iets aan te doen. De impact die wij al op de aarde hebben gehad sinds de Industriële Revolutie kan concurreren met de invloed van de ijstijden of komeetinslagen», besluit hij.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels