HomeNieuwsLifestyleZo kies je de ideale douchekop voor jouw badkamer

Zo kies je de ideale douchekop voor jouw badkamer

Dé ster in elke badkamer is zonder enige twijfel de douche. Maar misschien kan de jouwe wel eens een opknapbeurt gebruiken? Voor je begint te verbouwen, kan je ook gewoon eens kijken naar wat er allemaal te kopen valt op gebied van douchekoppen! 

Want een douchekop die beter bij jou past, kan al een wereld van verschil maken. Misschien straalt jouw huidige douchekop te hard of juist te zacht. Of is ie door de jaren heen gewoon écht eens aan vervanging toe. Keuzestress? Nog niet helemaal zeker wat nu voor jou een ‘ideale douchekop’ is? Geen paniek, laten we samen even kijken…

VORM EN KLEUR

Zit je daar met een prachtige badkamer, maar ‘vloekt’ jouw douchekop met de rest van het interieur? Dan heb je een luxeprobleem. Want het aanbod aan douchekoppen is haast eindeloos wanneer je enkel naar de vorm en de kleur moet kijken. Té veel keuze is natuurlijk ook niet altijd even praktisch. Handig hierbij is kijken naar de rest van je badkamer. Is het eerder een ‘strakke’ ruimte met veel ‘scherpe’ vormen of juist niet? Qua vorm werk je sowieso best binnen dezelfde stijl. Voor wie twijfelt: kijk even naar de vorm van je wastafel. Eerder afgerond? Ga dan voor een ronde douchekop. Toch aan de ‘rechthoekige’ kant? Kies dan voor een strak exemplaar.

Voor de kleur hou je best rekening met de kleur van je douchecabine of bad. Op zich moet een douchekop niet speciaal gaan opvallen, tenzij je er écht een blikvanger van wil maken. Dan loont het juist wél de moeite om even van vorm en kleur te veranderen. Doch doorgaans kiezen mensen voor een model dat past binnen de rest van de badkamer.

STRAAL

Wanneer vorm en kleur bijkomstig zijn maar eerder het gebruik centraal staat, informeer je best naar de kracht van de straal. Denk even luidop na of je jouw douche vooral gebruikt om lekker lang te ontspannen of om gewoon zo snel mogelijk ‘proper’ te zijn na een stevige loopsessie. Een zachte regendouche kan helpen om jouw dag stralend te beginnen. Een douchekop met hardere straal is dan weer eerder ‘praktisch’ van aard. Je bent namelijk in een mum van tijd volledig gewassen. Wil je het beste van twee werelden? Weet dan dat er douchekoppen zijn die zowel harde áls zachte straal kunnen leveren. Of ga voor de combinatie van een regendouche mét aparte handdouche. Lekker handig, toch?

PRIJS

Ook voor wie puur naar prijs kijkt, is er meer dan genoeg keuze. Bepaal best even op voorhand hoeveel je juist wil uitgeven aan de aankoop van een nieuwe douchekop. Je vindt ongetwijfeld wel een geschikt exemplaar dat binnen jouw budget past. De prijzen gaan van een kleine vijftien euro tot een paar duizenden euro’s voor wie écht op zoek is naar ultieme doucheluxe.

Toch een ‘foute’ keuze gemaakt? Geen nood, vaak kan je je zonder enig probleem bedenken. Wacht er dan wel niét te lang mee. Succes!

 

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels