HomeNieuwsLifestyleZeven op de tien festivalgangers heeft last van oorsuizen

Zeven op de tien festivalgangers heeft last van oorsuizen

Wie afgelopen weekend op Rock Werchter of Couleur Café was, kan er misschien van meespreken. Maar liefst 70% van de festivalgangers heeft na een optreden last van oorsuizen. Dat blijkt uit een onderzoek van hoorexpert Audika.

Dat cijfer komt overeen met het aantal muziekliefhebbers dat geen oordopjes draagt tijdens de concerten. Zeven op de tien denkt dus niet aan gehoorbescherming en hoort als gevolg een vervelende piep na afloop.

Opvallend: het zijn vooral de jongeren die wel oordopjes dragen. 36% van hen beweert meestal of altijd oordopjes te dragen, terwijl slechts 21% van de 55-plussers hieraan denkt.

Oncomfortabel

Audika polste ook naar de reden waarom festivalgangers geen gehoorbescherming willen dragen. Iets meer dan de helft van de ondervraagden ervaart de muziek niet op dezelfde manier met oordoppen en vindt ze ook niet comfortabel zitten. 11% draagt bewust geen bescherming omdat ‘zijn of haar gehoor toch al om zeep is’.

Toch zijn oordopjes een must. “Veel mensen beseffen blijkbaar niet dat gehoorschade, die vaak onomkeerbaar is, je levenskwaliteit enorm naar beneden haalt. En dat terwijl je dat risico met degelijke gehoorbescherming enorm kan verlagen”, aldus Audika aan Flair.

Bron: Flair

Het bericht Zeven op de tien festivalgangers heeft last van oorsuizen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels