HomeNieuwsLifestyleWOW. Belgen gaven nog nooit zo veel uit aan huisdieren

WOW. Belgen gaven nog nooit zo veel uit aan huisdieren

In België wordt in totaal 3,5 miljard euro per jaar uitgegeven aan huisdieren. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van handelsfederatie Comeos. Op vier jaar tijd is de omzet met bijna 11 % gegroeid.

Het totaalbedrag van 3,5 miljard euro omvat voeding, maar ook speelgoed, verzorging, voedingssupplementen en medicijnen. De toename van het bedrag is onder meer een gevolg van de stijging van het aantal huisdieren sinds de coronapandemie en de lockdowns. Zo bezit nu 53% van de Belgen een huisdier, een stijging van 10% ten opzichte van 2018.

Anderhalf miljoen honden

Volgens het onderzoek zijn er in België ongeveer 1,6 miljoen honden, verdeeld over zowat 1,3 miljoen hondenbezitters. Iedere hondenbezitter geeft per jaar gemiddeld 549 euro uit aan hondenvoeding. Het aantal katten daalde dan weer met zowat 3% tot 2,3 miljoen katten.

Voorts blijkt dat 45% van de Belgische diereneigenaars de voeding voor het huisdier online aankoopt. In 2018 was dat slechts 28%. Ook de diensten voor huisdieren, zoals dierenoppas, uitlaten van huisdieren, dierenverzorging en dierenpension, kennen een enorme opwaartse trend.

De resultaten zijn gebaseerd op een enquête van Shopperware bij 2.500 Belgen, in opdracht van Comeos.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/wow-belgen-gaven-nog-nooit-zo-veel-uit-aan-huisdieren

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels