HomeNieuwsLifestyleWerchter opent met slingers en ballonnen

Werchter opent met slingers en ballonnen

Voor het grootste verjaardagsfeestje van deze zomer moet je morgen op Werchter Boutique zijn. De affiche van het festival telt maar liefst drie bekende bands die een mijlpaal in hun carrière vieren: Fleetwood Mac, Snow Patrol en Triggerfinger. Haal de slingers en confetti maar al uit de kast.

Morgen zal de wei van Werchter baden in de felle kleuren van verjaardagshoedjes. Het is dan ook een speciale editie van Werchter Boutique. Het festival zelf staat niet in de bloemetjes, maar op het podium zullen heel wat bands passeren die dit jaar iets memorabels te vieren hebben.

Dromen van nog eens 50 jaar

Headliner dit jaar is Fleetwood Mac. De legendarische Amerikaanse rockband bestaat 50 jaar en bekroont die prestatie met een internationale tournee. Die doet dus ook het groene gras van Werchter aan, waar de band het publiek zal verblijden met klassiekers als ‘Go Your Own Way’ en ‘Dreams’. De tweede jarige bende is Snow Patrol. De Schotten mogen 25 kaarsjes op hun verjaardagstaart zetten. Na een pauze van zes jaar brachten de heren in 2018 met ‘Wildness’ weer een album uit. Daarin blijft het succesrecept van Snow Patrol ongewijzigd: poprock-meezingers van de bovenste plank, net zoals hun hits ‘Chasing Cars’, ‘Shut Your Eyes’ en ‘Take Back The City’. Bevochtig je keel en voeg je bij het Grote Koor van Werchter.

Vrienden en de eerste mosselen

Triggerfinger
Belga / L. Dieffembacq

Voor de laatste feestvarkens, Triggerfinger, heeft Werchter Boutique iets speciaals op poten gezet. Hun rockgeweld verovert al 20 jaar zalen in binnen- en buitenland en daarom mag het drietal enkele vrienden uitnodigen voor een exclusief feestje op het Werchterse podium. Henny Vrienten (Doe Maar) en Fenne Kuppens (Whispering Sons) zullen al zeker van de partij zijn. De rest van de affiche wordt vervolledigd door drie kleppers van formaat: The Pretenders, Arsenal en Novastar. Alle drie bands met een uitstekend oor voor catchy nummers en een livereputatie om u tegen te zeggen.

Werchter Boutique is een familiefeest en dat merk je ook aan de verscheidenheid aan voedselkraampjes, die samen veel weg hebben van een uitgebreid hotelbuffet. De hongerigen zullen zich deze editie kunnen spijzen met gezonde salades, oesters, lekkere pasta’s, oosterse schotels, hamburgers, belegde broodjes, de eerste mosselen, wraps, wok, gezonde smoothies, fruit en meer. Er is vegetarisch én glutenvrij, dus je maag zal je er niet horen knorren.

Praktisch

Waar?

Festivalpark, Haachtsesteenweg, Werchter

Wanneer?

Zaterdag 8 juni

Ernaartoe

Werchter Boutique voorziet verschillende fietsenstallingen waar je je stalen ros in kwijt kan. Ook zijn er Park & Bike-parkings, waar je gratis je auto kan zetten om dan verder te gaan met de fiets.

Tickets

Een toegangsticket voor Werchter Boutique kost 92 euro. De prijs voor een limited edition ‘Golden Circle’-ticket bedraagt 150 euro en daarmee kan je tijdens de show van Fleetwood Mac net voor het podium plaatsnemen.

Het bericht Werchter opent met slingers en ballonnen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels