HomeNieuwsLifestyleWaarom je je goudvis best niet vrijlaat in de natuur

Waarom je je goudvis best niet vrijlaat in de natuur

Goudvissen zijn dan wel leuke en mooie visjes, toch laat je ze beter niet vrij in het wild. Wanneer ze achtergelaten worden in een rivier of meer, planten de huisdieren zich namelijk bijzonder snel voort. Ze vormen zelfs een bedreiging voor andere diersoorten. 

Heel wat mensen denken dat ze een goede daad verrichten door hun goudvis in de natuur vrij te laten. Niets is minder waar, aldus Business Insider.

Goudzilla

Een goudvis in een kom is schattig en klein. In het wild groeien de dieren daarentegen uit tot grote vissen. Sommige worden zelfs zo groot als een rugbybal en wegen tot bijna 2 kilogram.

De huisdieren in het wild zijn erg slecht voor het ecosyseem. Ze hebben namelijk heel veel voedsel nodig. Ze eten zo veel dat de andere dieren honger lijden. Op het menu van de wilde goudvis staan onder andere planten, insecten en zelfs andere vissen. Daarnaast brengen de huisdieren ook onbekende bacteriën in de natuur. Het gebalanceerde ecosysteem is daar niet op voorzien, waardoor de meeste diersoorten er niet tegen bestand zijn.

Slimme dieren

Voor je je goudvis in het wild vrijlaat, denk je dus beter twee keer na. Heb je nog een extra reden nodig om je vis toch in huis te houden? De dieren zijn slimmer dan je denkt. Je zou ze zelf trucjes kunnen aanleren.

Het bericht Waarom je je goudvis best niet vrijlaat in de natuur verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels