HomeNieuwsLifestyleVrouwen hebben gemiddeld 23 paar schoenen in hun kast staan

Vrouwen hebben gemiddeld 23 paar schoenen in hun kast staan

De liefde van de Nederlandse vrouw gaat door de schoendoos, 23 dozen om exact te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse schoenenverdeler Nelson. Van die 23 paar schoenen in de kast, zouden er 8 amper gedragen worden.

Nederlanders zijn volgens het cliché nogal gierig, maar voor schoenen maken ze graag een uitzondering. Onze vrouwelijke noorderburen zouden gemiddeld 23 paar in hun kast hebben staan. Dat is een van de bevindingen van een onderzoek, besteld door de Nederlandse schoenenverdeler Nelson, bij bijna 500 Nederlandse vrouwen. Daaruit blijkt ook dat het bij de aankoop niet alleen gaat om de uiterlijk van het schoensel, maar ook hoe de vrouwen zich erin voelen.

Comfortabel, maar soms ook wel te klein

Zo’n 95% van de bevraagden geeft aan dat ze zich zelfzekerder voelen als ze een mooi paar schoenen aan hebben. Voor zeven op de tien vrouwen is comfort en draaggemak belangrijker dan trends en de prijs. Toch antwoordt de helft dat ze al eens schoenen kochten die te klein waren, gewoon omdat ze er mooi uitzagen. Dat verklaart ook deels waarom er volgens de bevraging maar liefst acht paar bijna of nooit aangedaan worden.

Een kwart van de vrouwen koopt vier paar schoenen per jaar en geeft daar telkens tussen de 50 à 100 euro aan uit. Slechts 20% wil wel dieper in de portefeuille tasten. Het populairste model is een enkellaarsje, dat bij 44% van de vrouwen in de bovenste schuif ligt. Daarna volgt de sneaker (23%).

Het bericht Vrouwen hebben gemiddeld 23 paar schoenen in hun kast staan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels