HomeNieuwsLifestyleVrouw leeft zes jaar lang met plastic in haar darm

Vrouw leeft zes jaar lang met plastic in haar darm

Een doktersteam trok grote ogen toen het in de maag van een 41-jarige patiënt stukjes plastic ontdekte. Zes jaar lang dacht het team dat de vrouw leed aan de ziekte van Crohn, maar toen alle klassieke behandelingen niet aansloegen besloten de artsen toch tot een operatie over te gaan. Tijdens de operatie ontdekten ze de echte oorzaak van het probleem: twee stukjes plastic met het woord ‘Heinz’ die de darmwand van de vrouw doorboorden.

De bijzondere situatie wordt beschreven in een artikel in het British Medical Journal. De symptomen waar de vrouw last van had worden vaak in verband gebracht met de ziekte van Crohn. Omdat de klachten steeds erger werden, moest de vrouw verschillende keren in het ziekenhuis worden opgenomen. Uiteindelijk besloten de dokters dat een operatie noodzakelijk was.

Ketchup

Tijdens die operatie trof het team twee stukjes plastic aan met daarop het woord ‘Heinz’. De stukjes zaten vermoedelijk al zes jaar in het lichaam van de vrouw, al kon die zich niet herinneren dat ze ooit een plastic ketchupzakje had opgegeten.

Zodra het plastic verwijderd werd, verdwenen de symptomen van de patiënte vrijwel onmiddellijk. Volgens de artsen was het de eerste keer dat plastic in het spijsverteringsstelsel dit soort symptomen geeft.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels