HomeNieuwsLifestyleVijf weekendtips om in de kerstsfeer te komen

Vijf weekendtips om in de kerstsfeer te komen

Heb je geen flauw idee wat je dit weekend gaat doen? Laat je dan inspireren door deze weekendtips.

Lichtfestival Knokke

nog tot 6/1

Knokke schittert deze winter extra hard met een gloednieuw lichtparcours. Niemand minder dan de Kleine Prins neemt je mee op reis langs zijn sterren en planeten: je ontdekt acht innovatieve lichtinstallaties terwijl een app je het bijbehorende verhaal vertelt. Laat zelf een sterrenbeeld oplichten, stuit op gigantische planeten op daken en in straten en wandel door een digitaal bos midden op het strand. Wie zei ook alweer dat de winter zo donker is?

weekendtips
(c) Lichtfestival Knokke-Heist

lichtfestivalknokkeheist.be

De Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo

nog tot 30/12

Iedereen maakt zich klaar voor het gezelligste feest van het jaar. En dan bedoelen we ook écht iedereen: zelfs Circus Ronaldo viert kerst, en we zijn allemaal uitgenodigd. Het circusgezelschap slaat zijn winterdorp dit jaar op in het Burgemeesterspark van Lommel: daar nodigen ze een bont gezelschap aan artiesten en circusdirecteurs uit voor een gezellig kerstdiner. Na een paar flessen wijn beginnen de aanwezigen elkaar uit te dagen tot de gekste circustoeren en dan is het feest pas echt compleet. Laat je vooral inspireren om tijdens je eigen feest je beste kunstjes boven te halen!

Foto Circus Ronaldo

ccdeadelberg.be

Jingle Balls II

nog tot 16/12

Laat de Gentse Winterfeesten even voor wat ze zijn en trek naar de hipste kerstmarkt van Gent: Jingle Balls. Kunstencentrum CAMPO in de Bomastraat wordt het decor voor een feest met de perfecte kerstcadeaus – handgemaakt doch artistiek verantwoord – smakelijke hapjes en drankjes en zeer goed gezelschap. Enkel nog een kleine voorstelling en een streepje kunst tussendoor en wat straffe beats achteraf, en de gezelligheid is compleet. Laat dat reuzenrad op de Korenmarkt intussen maar draaien…

Foto Campo

campo.nu

Porsche 70 Years

nog tot 27/1

Porsche mag dit jaar 70 kaarsjes uitblazen en het Brusselse Autoworld viert dat zoals het een museum betaamt – met een tentoonstelling. Wandel langs de zestig wagens die je doorheen de evolutie van het merk loodsen en vergaap je aan oude en nieuwe sportwagens in zowat alle mogelijke modellen – allemaal even legendarisch. En daarna naar huis in je eigen wagen (of nog beter, met de trein), maar in gedachten achter het stuur van een blitse sportmobiel.

Foto Autoworld

autoworld.be

De grote Belgische dansvitrine

15/12

De Dansvitrine brengt kraakvers talent samen op één podium. Pas afgestudeerde makers, circusartiesten, amateurdansers en andere bewegers werden zorgvuldig geselecteerd en vervolgens intensief begeleid door een team van toonaangevende choreografen en dramaturgen. Het resultaat komt nu samen op het podium van het Leuvense STUK: choreografen uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel, alle mogelijke dansstijlen, jong en oud samen op het podium, solo’s, duo’s en groepen. Het wordt ongetwijfeld een verrassende avond.

Foto Kurt Van der Elst

dansvitrine.be

 

Het bericht Vijf weekendtips om in de kerstsfeer te komen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels