HomeNieuwsLifestyleVijf tips voor een gezellig weekend

Vijf tips voor een gezellig weekend

Heb je dit weekend nog geen plannen? Geen zorgen, met deze coronaproof tips zal je je niet vervelen.

World Cleanup Day

nog t.e.m. 27/9

Zaterdag 19 september is World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. In Antwerpen kan je dan samen met minister van omgeving en energie Zuhal Demir en een 400-tal vrijwilligers de Schelde wat schoner maken. Verzamel alleen of samen met je bubbel zoveel mogelijk afval rond het water en word achteraf beloond met een verfrissend drankje. De komende weken kan je ook de handen uit de mouwen steken tijdens opruimacties in Gent, Brussel, Luik en Namen.

river-cleanup.org

BOZAR Open Air

nog t.e.m. 18/10

BOZAR was voorbereid op een zonnige nazomer: op de terrasjes van BOZAR Open Air is het niet moeilijk om te doen alsof de herfst nog ver in de toekomst ligt. Coucou Brussels opende een gezellige ginguette aan het Paleis voor Schone Kunsten, en intussen kan je wat verder aan de Koningsstraat ook terecht op een even sfeervol dakterras. Je hebt daar niet alleen een adembenemend zicht op de stad en het Koninklijk Paleis, je pikt er ook gratis openluchtfilms, dj-sets of concertjes mee. Dit weekend op het programma: een bijzonder klank- en performanceproject en een concert van Cyborg Amazon.

bozar.be

Love at first Sight

nog t.e.m. 26/9

Tien Antwerpse cultuurhuizen worden vanaf dit weekend overgenomen door jong theatergeweld, tijdens het festival Love at first Sight. Ze tonen er hun nieuwste – en vaak ook eerste – werk, in de zalen van onder andere De Studio, Toneelhuis en deSingel. Ze maakten vernieuwende versies van klassiekers, creëerden iets nieuws of vertellen hun eigen verhaal. Dit is je moment om nieuw talent te ontdekken, voor ze de rest van de wereld veroveren.

Foto HEDDA

loveatfirstsight.be

Autoloze zondag

20/9

Wandelaars en fietsers zijn zondag koning in de hoofdstad, tijdens de jaarlijkse autoloze zondag. En gelukkig valt er veel meer te beleven dan een wandeling of fietstocht door de lege straten. Jeugdtheater BRONKS viert naar jaarlijkse traditie de start van het nieuwe seizoen met een groot feest vol theater, ijsjes en rondvliegende frietjes. Intussen kan je ook naar een boekenverkoop in Muntpunt, een artisanaal biertje drinken in het Warandepark tijdens Bucolic Brussels of je fiets een onderhoudsbeurt geven op het De Brouckèreplein.

Belga / H. Kaghat

brussel.be

Biënnale van de Schilderkunst

nog t.e.m. 18/10

Een zonnige nazomerdag? Spring op je fiets en maak een tochtje langs drie boeiende musea in de Leiestreek, die je uitnodigen voor hun Biënnale van de Schilderkunst. Mudel in Deinze, het Roger Raveel Museum in Zulte en museum Dhondt-Dhaenens in Deurle verrassen je met hun mooiste schilderijen, onder de toepasselijke noemer ‘Binnenskamers’. Je bewondert geschilderde interieurs en portretten, maar het thema doet ook denken aan de innerlijke wereld van de kunstenaar, en natuurlijk aan de lockdown die we net doorstaan hebben. Extra pluspunt: met een museumpas bezoek je de drie musea helemaal gratis.

Joëlle Dubois – rehbeingalerie

toerisme-leiestreek.be

Het bericht Vijf tips voor een gezellig weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels