HomeNieuwsLifestyleVijf cultuurtips om het weekend door te komen

Vijf cultuurtips om het weekend door te komen

Heb jij dit weekend nog geen plannen? Dankzij deze weekendtips zal je je niet vervelen.

Women and Children First

nog t.e.m. 3/02

Nog tot zondag loopt in de Gentse Vooruit de allereerste editie van het festival Women and Children First, dat ons wil doen nadenken over de privileges die we hebben – of net niet hebben. Artiesten van alle pluimage dragen hun steentje bij aan het debat: met een gesprek over feminisme, een breisessie vol verhalen, een staaltje zweterig danstheater of een wandeling door Gent vertellen ze over feminisme, de waarde van handenarbeid, de stereotype voorstelling van de man en nog heel wat andere boeiende onderwerpen.

weekend
Vooruit

vooruit.be

Whispering Sons

2/02

Whispering Sons won in 2016 Humo’s Rock Rally en sindsdien trekt de Brussels-Limburgse band langs concertzalen in heel Europa. Van hun duistere melodieën en dreigende ritmes, extra versterkt door de diepe stem van zangeres Fenne Kuppens, gaan ongetwijfeld al je haren recht staan. De postpunkgroep staat bovendien bekend om haar ontluisterende live performance, met een knipoog naar de sfeer van Twin Peaks. Heimwee naar de new wave uit de jaren 80? Dan is dit je band, en dan moet je zaterdagavond in de Hasseltse Muziekodroom zijn.

Flor Maesen

muziekodroom.be

Poëzieweek

nog t.e.m. 6/02

Verschillende locaties in Vlaanderen – De poëzieweek ging gisteren van start met gedichtendag, en het feest van de poëzie duurt nog tot en met zes februari. Onder het motto “zonder handen, zonder tanden” gaan dichters aller lande dit jaar op zoek naar de vrijheid van het vers. En omdat poëzie nooit zo mooi is als wanneer ze wordt voorgedragen gooien heel wat bibliotheken en boekhandels hun deuren wagenwijd open. Ze ontvangen de hele week dichters die met plezier enkele verzen ten berde brengen, en nieuwsgierige luisteraars die graag literaire ontdekkingen doen.

Tom Lanoye – AFP / Jerry Lampen

poezieweek.com

Dit is de bedoeling

2/02

Het muzikale project GrensGeluid daagt ieder jaar een Vlaamse en een Nederlandse artiest uit om twee maanden lang samen te werken aan nieuw, grensoverschrijdend werk. Dit keer aan de beurt: Wannes Capelle en Broeder Dieleman. Die hebben meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken: beiden zingen in hun eigen dialect (West- en Zeeuws-Vlaams, respectievelijk), en allebei slagen ze er desondanks in om universele verhalen te vertellen en een breed publiek te raken. Zaterdag stellen ze het resultaat van hun samenwerking voor in AB, daarna gaan ze ermee op reis doorheen Vlaanderen en Nederland.

Pieter Verhaeghe

abconcerts.be

Ellen Gallagher

nog t.e.m. 28/04

Centrum voor Hedendaagse Kunst WIELS in Brussel opent het jaar met een frisse tentoonstelling. Ellen Gallagher, een van de meest toonaangevende schilders van het moment, onderzoekt in haar werk de Afrikaans-Amerikaanse geschiedenis en cultuur. Daarbij maakt ze gebruik van een heel arsenaal aan materialen en media, van schilderkunst over film tot installaties. Deze tentoonstelling presenteert solowerken, maar ook de installatie Highway Gothic, die Gallagher creëerde in samenwerking met de Nederlandse kunstenaar Edgar Cleijne.

Jean-Baptiste Beranger

wiels.org

Het bericht Vijf cultuurtips om het weekend door te komen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels