HomeNieuwsLifestyleVijf culturele activiteiten om te bekomen van de eerste schoolweek

Vijf culturele activiteiten om te bekomen van de eerste schoolweek

Heb je dit weekend nog geen plannen? Geen zorgen, met deze culturele tips zal je je niet vervelen.

Brussels Gallery Weekend

nog t.e.m. 6/9

Tijdens Brussels Gallery Weekend gooien niet minder dan 38 galerijen in de hoofdstad hun deuren wijd open voor iedereen die kunst wil komen ontdekken. Stippel een route uit en trek van de ene expo naar de andere. Pik tussendoor een rondleiding of een panelgesprek mee, en onderweg kom je in de etalages van leegstaande panden het werk van jong talent tegen, tijdens de stadsexpo Generation Brussels. Blijf je liever thuis? Via de website van het festival bezoek je heel wat galerijen ook online, of kan je met het hele gezin aansluiten bij een creatieve workshop.

brusselsgalleryweekend.be

Zomer van Antwerpen

nog t.e.m. 13/10

De zomer duurt in Antwerpen extra lang, want nu de veiligheidsmaatregelen er weer wat versoepeld zijn is ook de Zomer van Antwerpen terug met een nazomerprogramma tot half oktober. Je kan weer gaan genieten van theater op bijzondere locaties, zoals ‘DONNA’RE’: een wonderlijke dansvoorstelling van Campagnie Noi in een oude loods in Hoboken. Daarnaast pik je de betere openluchtfilm mee in Cinema Urbana, trekt Muziek in de wijk door de stad met concerten en comedy, en is er de Zomerfabriek met een programma vol creatieve projecten, van vintage marktjes tot audiovisuele installaties.

Foto DONNA’RE

zva.be

Dag Jan. Het kleine rijk van Jan van Eyck

nog t.e.m. 30/6

De Wereld van Kina neemt kinderen mee naar de wereld van Jan van Eyck, met de interactieve tentoonstelling ‘Dag Jan’. De twaalfjarige hedendaagse kleinzoon van de Vlaamse meester toont jullie het atelier en de huiskamer van zijn bekende voorvader, en vertelt alles over zijn prachtige portretten, bijzondere technieken en geheime avonturen in het buitenland. Het geheel wordt bovendien overgoten met een vleugje hedendaagse skate-cultuur: in de Wereld van Kina kan dat allemaal. Als ouder bezoek je het museum gratis met je museumpas.

dewereldvankina.be

Het TheaterFestival

nog t.e.m. 13/9

Elk jaar in september opent Het TheaterFestival een nieuw cultuurseizoen, door nog één keer terug te blikken op de allerbeste voorstellingen van het afgelopen seizoen in Vlaanderen en Nederland. Dit jaar is er bitter weinig om op terug te blikken, maar toch staat de affiche van het festival vol theaterparels, en verwelkomen de Brusselse cultuurhuizen je met open armen. Je kan er terecht voor de voorstellingen, maar ook voor workshops, talks en een gezellige zomerbar. Voor sommige voorstellingen kan je ook een livestreamticket kopen, zodat je ze kan volgen vanuit je eigen woonkamer.

Foto A. Pirozenko

theaterfestival.be

Jazz in ‘t Park

nog t.e.m. 6/9

Niet het Zuiderpark, maar de betoverende binnentuin van de Gentse Sint-Pietersabdij is dit weekend het decor voor Jazz in ‘t Park. Je proeft er van het beste van de Belgische hedendaagse jazz. Op het podium tussen de bomen vind je zowel gevestigde waarden als jong talent, met zowel licht verteerbare jazz als het moeilijkere genre. Alle concerten zijn gratis, maar je moet je plekje wel reserveren.

Foto Jef Neve

gent.be

Het bericht Vijf culturele activiteiten om te bekomen van de eerste schoolweek verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels