HomeNieuwsLifestyleVijf activiteiten voor een ‘caliente’ weekend

Vijf activiteiten voor een ‘caliente’ weekend

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Geen nood, want met deze tips zal je je niet vervelen!

JazzWood

24/8

JazzWood moet zowat het gezelligste jazzfestival ter wereld zijn. Diep in het Chartreuzebos in Holsbeek verstoppen zich een paar topmuzikanten, en wie ze vindt mag tussen de bomen meegenieten van hun prachtige deuntjes. Het Bert Joris Quartet maakt mooie trompetklanken, het Kristen Cornwell Trio brengt een ode aan de essentie van de blues en het Stefan Bracaval Qu4rtet improviseert erop los. Wie wil kan bovendien vlak voor het festival aanschuiven voor een poëziewandeling op het domein.

Foto Agenstchap Natuur en Bos

jazzwood.be

Fiesta Latina

23/8 – 25/8

Het Latijns-Amerikaanse festival Fiesta Latina neemt dit weekend het Ter Kamerenbos over voor zijn 15de editie. Op het meest ‘caliente’ festival van de hoofdstad krijg je naast opzwepende muziek heel wat lekkernijen en spectaculaire demonstraties, zoals Mexicaans worstelen, voorgeschoteld. Zelf je dansbenen losgooien kan op de Reggaeton Party of tijdens een workshop bachata, zumba, reggae of Cubaanse dans. En de limbo is natuurlijk ook een optie.

Foto L. Cheffert

fiesta-latina.be

Cultuurmarkt van Vlaanderen

25/8

De Cultuurmarkt van Vlaanderen laat je alvast eens proeven van het nieuwe cultuurseizoen. Snuister tussen de infostandjes of geniet van gratis theater, muziek, literatuur of circus op heel wat plekken, want de Cultuurmarkt palmt zowat alle straten en pleinen van de Antwerpse binnenstad in. Zo moet je voor theater op de Groenplaats zijn, is de Grote Markt de place to be voor muziekliefhebbers en vind je op de Meir alles over musea en literatuur. Kinderen laten zich leiden door de Vliegroute, die de weg wijst naar de allerleukste activiteiten voor families.

cultuurmarkt.be

CIRK!

23/8 – 25/8

Tijdens CIRK! loop je overal in Aalst circusacrobaten en straatartiesten tegen het lijf. Het circusfestival verspreidt zich in de pleinen en straten van de stad en presenteert er een brede mix aan voorstellingen: van indrukwekkende spektakels tot intieme voorstellingen, van grote gezelschappen tot solo-optredens en van grappen en grollen tot kippenvelmomenten. Laat je verrassen door metershoge luchtacrobatie, jongleerders op een bedje van modder of een mysterieuze knuffelmachine. En de echte durvers, die gaan tijdens een spannende workshop zélf in de trapeze hangen.

Foto M. Zondervan

cirk.aalst.be

Verboden boven de 18

24/8 – 29/9

S.M.A.K. Gent presenteert voor de elfde en laatste keer het reizende tentoonstellingsconcept ‘Verboden boven de 18’. Alleen kinderen en jongeren tussen vijf en achttien jaar oud mogen de zaal betreden: ze krijgen er een reeks litho’s van bekende actuele kunstenaars uit alle hoeken van de wereld te zien. De kinderen mogen vertellen wat ze ervan vinden, en kunnen de werken zelfs kopen voor een zacht prijsje. Voor grote mensen is de tentoonstelling verboden terrein, maar ter gelegenheid van de laatste editie worden er ook enkele werken van Belgische kunstenaars getoond aan volwassenen.

smak.be

 

Het bericht Vijf activiteiten voor een ‘caliente’ weekend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels