HomeNieuwsLifestyleVIDEO. Kunstenaar tovert zorgverleners om in superhelden

VIDEO. Kunstenaar tovert zorgverleners om in superhelden

De echte superhelden zijn al onder ons, namelijk de vele zorgverleners die zich inzetten om de pandemie klein te krijgen. Dat is de boodschap van de Britse kunstenaar Howard Lee. Hij maakte een schetsboek waarin de identiteit van superhelden als Spiderman en Captain America bekend wordt gemaakt.

Lee riep zijn volgers op om zoveel mogelijk superhelden te taggen in het bericht. Dat is goed gelukt, want mensen taggen elkaar massaal.

Frontlinie

De kunstenaar deelt al sinds 2015 zijn werk op Instagram. Aan Buzzfeed vertelt Lee aan dat hij de laatste tijd erg geïnspireerd is door het coronavirus. “Dit werk laat zien hoeveel respect we allemaal hebben voor hen die aan de frontlinie staan. Zij nemen de risico’s om onze maatschappij te laten draaien.” Zijn filmpjes zijn volgens de kunstenaar erg arbeidsintensief om te maken. Een boekje kost hem ongeveer vijf dagen.

De Brit krijgt de afgelopen dagen veel positieve feedback in zijn mailbox. Er was een mailtje dat er voor hem uitsprong. “Een ambulancemedewerker nam contact met mij op. Ze herkende zichzelf als de persoon wiens foto ik gebruikt heb om de video te maken. Dat was erg speciaal.”

Naast Amerikaanse personages heeft Lee ook een video gemaakt over een typisch Britse superheld: James Bond.

Het bericht VIDEO. Kunstenaar tovert zorgverleners om in superhelden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels