HomeNieuwsLifestyleVeel kaas eten en toch afslanken? Dit is hoe ook jij het...

Veel kaas eten en toch afslanken? Dit is hoe ook jij het kan

Had je gehoopt om tegen je vakantie een strakke summer body te hebben, maar kun je het niet laten je af en toe volledig te laten gaan aan lekkernijen waarvan je weet dat je ze beter kunt laten staan? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Een kaasplankje is namelijk helemaal zo erg nog niet.

Wij zouden het liefst de hele dag door smullen van kaas, maar het schijnt door het hoge vetgehalte niet zo bevorderlijk te zijn voor die lijn waar we wat beter op zouden letten. Gelukkig is de ene kaas de andere niet. Bij NSMBL zetten ze de verschillende voor-en nadelen per kaassoort op een rijtje.

Geitenkaas 

Deze kaas scoort redelijk hoog wat betreft vetgehalte. Voordeel hier is wel dat je lichaam geitenkaas beter kan verteren. Daar komt bij dat deze kaas verrijkt is met de nodige vitaminen. Gooi dus gerust wat geitenkaas door je lunch of avondeten.

Feta

Echte feta is gemaakt van schapen-of geitenmelk en geconserveerd in een zoutoplossing. Deze kaas bevat veel calcium, B12, vitamine D en aminozuren. Dit maakt het een iets gezondere vervanger van oude kaas. Wel is het zo dat het per feta kan verschillen in de hoeveelheid calorieën. Dat is dus wellicht iets om op te letten.

Parmezaanse kaas

Wie maakt niet zijn gerecht af door er wat Parmezaanse kaas overheen te strooien? Goed nieuws, dit is helemaal zo slecht niet voor je. In twee eetlepels Parmezaanse kaas zitten namelijk maar veertig calorieën. Niks mis mee dus!

Jonge kaas 

Oude of jonge kaas? Wil je wat kilo’s kwijt dan kun je beter kiezen voor de jonge variant. In oude kaas zit namelijk het meeste vet. Uiteraard kun je alles eten wat je wil eten. Genieten is tenslotte ook belangrijk.

Het bericht Veel kaas eten en toch afslanken? Dit is hoe ook jij het kan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels