HomeNieuwsLifestyleTijdens de coronacrisis doen we DIT massaal, tot ergernis van de buren

Tijdens de coronacrisis doen we DIT massaal, tot ergernis van de buren

Nu we door de coronacrisis meer tijd thuis besteden, merken ook onze buren daar vaak de gevolgen van. En dat is helaas niet altijd positief. Vanwege de coronapandemie zijn veel mensen namelijk aan het klussen geslagen. Leuk voor jou, maar je buren zijn waarschijnlijk minder content.

Een op de vijf stedelingen ergert zich de laatste tijd namelijk aan het kluslawaai van buren. Dat blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis (VEH) onder ruim 1.500 leden. Uit de peiling blijkt dat we vooral veel bezig zijn met schilderwerk, een nieuwe badkamer en vooral veel opruimen.

Stad

Door de coronapandemie zijn mensen meer thuis, waardoor ze ook gemakkelijker de buren die klussen kunnen horen. Van alle respondenten gaf 12% aan last te hebben van omwonenden die hun huis opknappen. Maar in stedelijke gebieden is de ergernis nog groter, namelijk 20%.

Verbouwen met de vleet

“Normaal gesproken wordt er na de zomer minder geklust, maar dat is nu echt anders”, zegt een woordvoerder van VEH. “Aannemers zitten propvol. Als je nu zou bellen voor een verbouwing, dan ben je in de meeste gevallen pas volgend jaar aan de beurt.”

De verkoop van klusketens zoals Gamma en Brico is gestegen sinds de uitbraak van het coronavirus. De doe-het-zelfzaken lijken volop te profiteren van de coronacrisis doordat veel mensen die noodgedwongen thuis bleven, klussen in huis oppakken.

Het bericht Tijdens de coronacrisis doen we DIT massaal, tot ergernis van de buren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels