HomeNieuwsLifestyleStudente breekt deur van vliegtuigje open en springt dood tegemoet

Studente breekt deur van vliegtuigje open en springt dood tegemoet

De 19-jarige Alana Cutland heeft tijdens een reis in Madagaskar de deur van een Cessna opengebroken om er vervolgens uit te springen. De studente natuurkunde aan de universiteit van Cambridge viel meer dan 1.000 meter naar beneden. 

Cutland kwam terug van een afgelegen lodge waar ze een zeldzame soort krabben bestudeerde. Ze had al eerder aanvallen van paranoia gehad. Om bij de deur te komen moest ze eerst haar enige medepassagier, medestudente Ruth Johnson, opzij zetten. Die probeerde samen met de piloot het meisje nog te weerhouden van haar sprong, maar ze worstelde zich los.

Onderzoek

In het rapport naar het drama staat te lezen: “Het Cessna C168-vliegtuig vertrok uit Anjajavy met drie mensen aan boord, mevrouw Johnson, Alana en de piloot. Na 10 minuten vliegen maakte Alana haar veiligheidsgordel los en deed de rechterdeur van het vliegtuig open en probeerde eruit te komen. Johnson vocht vijf minuten om haar vast te houden, maar toen ze uitgeput en buiten adem was, liet ze los.”

Reactie familie

In een verklaring zei haar familie dat ze een getalenteerde danseres was met een gevoel voor avontuur “die elke kamer waar ze binnenkwam verlichtte en mensen liet glimlachen door er gewoon te zijn”.

Ze voegden eraan toe: “Ze was altijd zo vriendelijk en ondersteunend voor haar familie en vrienden. Dat resulteerde in een zeer speciale band met een breed netwerk van mensen uit alle geledingen van haar leven, waarvan we weten dat ze haar heel erg zal missen.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Het bericht Studente breekt deur van vliegtuigje open en springt dood tegemoet verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels