HomeNieuwsLifestyleSteeds meer mensen willen Koreaans leren dankzij ‘Squid Game’

Steeds meer mensen willen Koreaans leren dankzij ‘Squid Game’

Koreaans is de laatste tijd flink in populariteit gestegen. Steeds meer mensen willen de taal leren, dankzij de razend populaire Netflix-serie ‘Squid Game’. Talenapp Duolingo zegt dat fors meer gebruikers Koreaans willen leren.

Wereldwijd willen op dit moment bijna 8 miljoen gebruikers van de app Koreaans leren. Volgens Duolingo is in sommige landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, het aantal belangstellenden voor de taal met 76 procent gestegen. In de Verenigde Staten gaat het om een toename van zeker 40 procent. In totaal spreken er wereldwijd zo’n 77 miljoen mensen Koreaans.

K-pop

Volgens de app is Koreaans op dit moment de snelst groeiende taal. Ook voordat ‘Squid Game’ uitkwam, wilde steeds meer mensen Koreaans leren. Dat komt door de populariteit van K-pop en de film ‘Parasite’, die als eerste niet-Engelstalige film een Oscar won. Maar door de serie ‘Squid Game’ is er momenteel sprake van een ‘ongekende piek’, zegt een woordvoerder van Duolingo.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/steeds-meer-mensen-willen-koreaans-leren-dankzij-squid-game

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels