HomeNieuwsLifestylePlanners hebben het beste seksleven

Planners hebben het beste seksleven

Het lijkt tegenstrijdig, maar toch is het waar. Mensen die consciëntieus en planmatig door het leven gaan, hebben een beter seksleven volgens een studie gepubliceerd in ‘The Journal of Sex Research’.

Onderzoekers vroegen 996 proefpersonen naar de kwaliteit van hun seksleven, en lieten hen een persoonlijkheidstest invullen. Daarna scoorden ze de mensen op ‘The Big Five’-persoonlijkheidstrekken, zoals extravert-introvert en consciëntieusheid. Mensen die consciëntieus en planmatig leven, hebben volgens de resultaten een goed seksleven.

Plichtsbewust

Vooral heteroseksuele vrouwen van wie de man een pietje-precies is, toonden zich tevreden over hun bedactiviteiten. Volgens de onderzoekers zou dat zijn omdat de mannen ‘plichtsbewust en doortastend’ zijn. Daardoor zouden ze meer geneigd zijn om hun vrouw seksueel te bevredigen.

Eigen noden aan de kant

Daarnaast is het ook goed om je seksleven in te plannen volgens de wetenschappers. Dat zou leiden tot een betere communicatie zonder oordeel. “Vooral als er moeilijkheden tussen de lakens opduiken, is consciëntieusheid een goede eigenschap”, zegt onderzoekster Julia Velten in Quartz. “De consciëntieuze persoon kan zijn eigen noden goed aan de kant zetten en zo focussen op het oplossen van het probleem.”

Het bericht Planners hebben het beste seksleven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels