HomeNieuwsLifestyleOp zoek naar de songtekst van een liedje? Dan is deze nieuwe...

Op zoek naar de songtekst van een liedje? Dan is deze nieuwe Google-functie iets voor jou

Je hebt onbewust naar een liedje zitten luisteren en vervolgens zit het dagenlang in je hoofd. Het overkomt ons allemaal weleens, maar het is des te vervelender als je het nummer in kwestie alleen kan neuriën. Je weet namelijk niet wat de titel is, laat staan dat je de tekst zou kennen.

Tot nog toe kon je de titel van zo’n neurienummer alleen achterhalen mits wat geluk. Misschien herkende je collega of lief het, misschien hoorde je het nummer heel toevallig op de radio passeren of misschien verdween het gewoon uit je gedachten, waardoor je er verder niet over na hoefde te denken. Maar nu is er een makkelijkere manier om te achterhalen welk liedje al dagenlang in je hoofd zit.

Hum To Search

Google heeft namelijk een nieuwe zoekfunctie gelanceerd die weleens jouw redder in nood zou kunnen zijn. Dankzij ‘Hum To Search’ volstaat het om een nummer te neuriën, te fluiten of (als je de tekst wél kent) te zingen. Vervolgens gaat de zoekmachine voor jou op zoek naar de titel van het liedje en de artiest. Uiteraard is de methode niet waterdicht en zou het dus zomaar kunnen dat Google jouw beste zangkunsten niet herkent. Jammer, maar dan heb je het toch maar geprobeerd!

Het bericht Op zoek naar de songtekst van een liedje? Dan is deze nieuwe Google-functie iets voor jou verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels