HomeNieuwsLifestyleNieuwe app laat zien hoe ongezond jouw boodschappen zijn

Nieuwe app laat zien hoe ongezond jouw boodschappen zijn

Gezond boodschappen doen kan soms een hele uitdaging vormen. Niemand heeft tijd om elke ingrediëntenlijst grondig te bestuderen, dus vaak doe je maar een gokje. Datzelfde geldt voor je cosmetica, want ook daarbij heb je geen enkel idee van wat nu wel of niet goed voor je is. De app Yuka gaat je daar voortaan bij helpen.

Yuka

Technisch gezien is Yuka niet nieuw. De app bestond al een tijdje in Frankrijk, maar was nog niet beschikbaar in België. Daar is nu verandering ingekomen zodat ook Belgen hun producten door de app kunnen laten beoordelen. Als gebruiker krijg je een score op honderd te zien. Factoren als de hoeveelheid suikers en vetten beïnvloeden dat percentage. Hoe gezonder je product, hoe beter de score.

Hoe werkt het?

Concreet kan je de app gratis downloaden op je gsm en vervolgens log je je in via Facebook of je mailadres. Vervolgens scan je de barcode van je product en enkele seconden later verschijnt er een fiche op je scherm. Zo weet je meteen of je dat drankje wel of niet in je winkelmandje moet mikken.

Wij testten de app alvast even uit en dit waren enkele van de resultaten:

  • Rijstwafels met chocolade (Delhaize): 41/100
  • Rozenbottelthee (Lipton): 90/100
  • Tomatenketchup (Heinz): 39/100
  • Kokosmelkyoghurt (Harvest Moon): 48/100
  • Rode pesto (Palazzo): 8/100

Het bericht Nieuwe app laat zien hoe ongezond jouw boodschappen zijn verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels