HomeNieuwsLifestyleNiet alleen het voorspel, ook het naspel is essentieel

Niet alleen het voorspel, ook het naspel is essentieel

Als tiener weet je vaak nog niet dat het bestaat, maar eens je wat ervaring hebt opgedaan tussen de lakens, weet je hoe belangrijk het voorspel is. Zomaar erin en eruit binnen enkele minuten tijd wordt dan een absolute no-go. Je hebt tijd nodig om spanning op te bouwen en om in de stemming te komen. Maar wist je dat ook het naspel van belang is?

Seks is wellicht de intiemste activiteit die je met je partner (of iemand anders) kan ondernemen. Jullie spenderen tijd met elkaar, je leert wat de ander wel of niet leuk vindt, je stelt je kwetsbaar op… Het is dan ook alleen maar leuk dat dat moment nog wat langer duurt omdat er ook een voorspel mee gepaard gaat. Dat is zowel praktisch als mentaal een belangrijke stap in je seksuele work-out.

Blues

Waar veel minder over gepraat wordt, maar wat net zo belangrijk is, is het naspel. Daar komt geen vinger-, tong- of ander werk aan te pas; het is eigenlijk niet meer of minder dan een intiem momentje met je (seks)partner. Toch mag het belang daarvan niet onderschat worden. Eerst en vooral wordt je band met je partner er beter door omdat jullie elkaar op jullie kwetsbaarst zien. Ten tweede voorkomt het dat je eventuele schaamte ervaart. Als je partner na de daad standaard meteen vertrekt, is de kans groot dat je een soort schuldgevoel of schaamte ervaart. Ten laatste gaat het naspel de ‘after sex blues’ tegen. Volgens een onderzoek van de Queensland University of Technology krijgt maar liefst de helft van de mensen daar weleens mee te maken. Heb jij je ooit emotioneel, alleen of huilerig gevoeld? Dan val ook jij binnen die 50%. Door gezellig te knuffelen en over persoonlijke dingen te praten kan je de blues tegengaan. Kortom: maak niet alleen tijdens, maar ook voor én na de seks tijd voor elkaar.

Het bericht Niet alleen het voorspel, ook het naspel is essentieel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels