HomeNieuwsLifestyleMet deze app ga je op ontdekkingstocht in je eigen omgeving

Met deze app ga je op ontdekkingstocht in je eigen omgeving

Toen we tijdens de lockdown verplicht waren om onze verplaatsingen buitenshuis tot een minimum te beperken, trok de Belg massaal op ontdekkingstocht in zijn of haar eigen woonomgeving. We wandelden door straten waar we nog nooit waren geweest en fietsten het halve land door (althans, niet letterlijk, want dat mocht niet). Maar op een gegeven moment is je inspiratie op en weet je niet meer wat gedaan.

Ook in Amerika werden ze geconfronteerd met hetzelfde probleem en zo ontstond de app Randonautica. Aan de hand van je locatie en een mysterieus, nogal onduidelijk systeem sturen de makers je op pad om je eigen buurt te ontdekken.

Willekeurig

Randonautica is op z’n zachtst gezegd een buitenbeentje. In vergelijking met andere apps die anno 2020 op de markt verschijnen, ziet deze er wel erg ouderwets en enigszins onoverzichtelijk uit. Eens de app heeft bepaald waar je je bevindt, krijg je de keuze tussen drie verschillende opties: attractors (dichte clusters van willekeurige punten), voids (het tegenovergestelde) en anomalies (de meest intense attractors en voids). Als je er niet van begrijpt, ben je zeker niet de enige. Eens je een willekeurige optie hebt aangeduid, gaat Randonautica op zoek naar speciale ‘punten’ in je omgeving die je vervolgens kan gaan ontdekken. Hoewel we geen idee hebben hoe de technologie werkt en of het eigenlijk geen zever in pakskes is, zijn we in elk geval wel blij om nieuwe routes bij ons in de buurt te ontdekken. En we zijn duidelijk niet alleen, want ook op TikTok is de app intussen een hit. Ben je in een voor jou onbekende buurt, gebruik dan uiteraard wel je gezonde verstand en breng jezelf niet in gevaar.

Het bericht Met deze app ga je op ontdekkingstocht in je eigen omgeving verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels