Vind ons op

Zita

Lach met Jan Jaap van der Wal en Kamal Kharmach via de eerste Vlaamse comedystreamingdienst

Lifestyle

Lach met Jan Jaap van der Wal en Kamal Kharmach via de eerste Vlaamse comedystreamingdienst

Voor wie de humor van de huidige situatie even niet meer inziet, biedt Tom Bertels met de eerste Vlaamse comedystreamingdienst, LiveComedyTV de oplossing. Het initiatief verzamelt shows van bekende en minder bekende Vlaamse en Nederlandse grappenmakers.

Hoe moeten de Vlamingen hun lachspieren trainen nu veel komieken, zoals William Boeva, hun shows moesten schrappen door de komst van het nieuwe coronavirus? Dat moet Tom Bertels van Live Comedy gedacht hebben toen hij onlangs LiveComedyTV lanceerde. Het eerste Vlaamse comedystreamingplatform vormt een aanvulling op andere betaaldiensten zoals Play van Telenet, dat shows opvoert van moppentappers zoals Alex Agnew en Jacques Vermeire.

Nieuw jong talent

LiveComedyTV bevat ook oude shows van bekende namen, zoals Jan Jaap van der Wal, Kamal Kharmach en Els de Schepper, maar geeft daarnaast de kans aan nieuw jong talent. Zo maken de 22-jarige Lander Severins en de 30-jarige Pieter Verelst hun opwachting. Om die minder gevestigde namen een platform te bieden, koos Bertels er bewust voor om de shows niet via de Vlaamse televisiekanalen uit te zenden, maar zijn eigen streamingdienst uit de grond te stampen.

Omdat de dienst zo nieuw is, is het aanbod voorlopig beperkt, maar dat zal snel uitgebreid worden. Om alle content te kunnen bekijken, betaal je 6,99 euro per show. Je kan nu wel al gratis ‘De nieuwe Belg’ en ‘Schoon’ van Jan Jaap van der Wal ontdekken, net zoals Kamal Kharmach’ eindejaarsconferentie van 2019, ‘Mag ik even?’

Wie nog meer gratis vertier zoekt, kan ook terecht op YouTube waar comedian Henk Rijckaert eerder al enkele shows plaatste. Fans van Engelstalige humor vinden hun gading op Netflix waar de Brit Ricky Gervais en de Amerikaan Jeff Dunham hun beste moppen bovenhalen.

 

Het bericht Lach met Jan Jaap van der Wal en Kamal Kharmach via de eerste Vlaamse comedystreamingdienst verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top