HomeNieuwsLifestyleKleding gemaakt van zeewier is de nieuwste duurzame ontdekking

Kleding gemaakt van zeewier is de nieuwste duurzame ontdekking

De lijst van duurzame stoffen blijft maar groeien. We hadden het eerder bijvoorbeeld al over verschillende soorten plantaardig leer en textiel gemaakt van koffie, maar er is meer. Het Britse kledingmerk Truly komt nu met een trui die deels bestaat uit gedroogd zeewier en die bovendien volledig biologisch afbreekbaar is.

Fast fashion krijgt steeds meer kritiek over zich heen en moet stilaan plaatsruimen voor meer ecologisch verantwoorde alternatieven. Heel wat producenten richten zich daarom nu op gerecycleerde of plantaardige grondstoffen, zoals appels, koffie en paddenstoelen. Nu kan ook zeewier aan dat lijstje worden toegevoegd.

SeaCell

Voor hun opvallende gele slogansweater maakt het Britse merk Truly gebruik van enerzijds duurzaam katoen en anderzijds SeaCell. Die stof wordt gemaakt gedroogd zeewier, dat eerst vermalen wordt en vervolgens wordt getransformeerd tot cellulose. Die grondstof kan voor veel verschillende doeleinden worden ingezet, waaronder de productie van kleding.

Biologisch afbreekbaar

De procedure is volledig duurzaam. Niet alleen bespaart ze op grondstoffen en energie, maar bovendien is de stof helemaal biologisch afbreekbaar. De stof bevat bovendien antioxidanten waardoor ze beschermt tegen vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken. “De milieubewuste stof biedt een maximum aan comfort, is goed voor de planeet en bevordert de gezondheid, dus de keuze was voor ons snel gemaakt”, aldus Tara Capp, oprichtster van Truly, in Glamour UK.

Het bericht Kleding gemaakt van zeewier is de nieuwste duurzame ontdekking verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels