HomeNieuwsLifestyleKerstcadeaus om samen van te genieten

Kerstcadeaus om samen van te genieten

Wat vind je van dit idee: als kerstgeschenk een gezamenlijke activiteit organiseren in plaats van elkaar een voorwerp cadeau te doen? Dit zijn alvast enkele suggesties die gegarandeerd memorabele eindejaarsmomenten zullen opleveren.

Een stamboom opstellen

Dit is pas echt een activiteit voor de hele familie! Iedereen gaat rond de tafel zitten en haalt herinneringen op aan de overleden generaties. Iedereen brengt zoveel mogelijk foto’s mee om de mensen die niet meer onder ons zijn weer eventjes tot leven te wekken. Online vind je verschillende tools (gratis en betalend) die je kunnen helpen om de boom te creëren. En de kinderen kunnen hem naar hartelust versieren! Het zal niet alleen een fantastische avond samen geven, je houdt er ook een blijvende herinnering aan over.

lucidchart.com

Een etentje op een ongewone plek

Kerstmis is onlosmakelijk verbonden met lekker eten. Heb je zin om je partner uit te nodigen op restaurant maar wil je afstappen van de platgetreden paden? Je zult haar of hem ongetwijfeld verrassen met een reservatie in het kleinste restaurant van België! Waar dat etablissement zich precies bevindt, blijft geheim tot twee uur voor jullie aankomst. Als je het liever betaalbaarder — maar daarom niet minder lekker — houdt, dan kun je ook zelf een origineel menu samenstellen of kiezen voor een picknick op een verrassende locatie.

Foto pleasesurpriseme

please-surprise.me

Een avontuur in de virtuele werkelijkheid

Het perfecte cadeau voor jongeren of al wie van spelletjes houdt: een tocht door de virtuele werkelijkheid. In Brussel kan je bijvoorbeeld bij Virtual Room originele avonturen beleven met verschillende missies. Het concept situeert zich ergens tussen escape game en cinema, en je moet zowel goed nadenken als met elkaar overleggen om de opdracht tot een goed einde te brengen.

brussels.virtual-room.com

Een winterwandeling

Wat is er meer verkwikkend dan een wandeling in putje winter? De frisse lucht doet jou en je vrienden bijzonder veel deugd en misschien richten jullie na afloop wel een wandelclub op? Er zijn in ons land talloze magische plaatsen te vinden waar je een mooie groepswandeling kan maken. Als ons land bedekt is door een sneeuwtapijt, dan zijn de Ardennen the place to be. De website Randobel, opgericht voor en door wandelaars, staat vol ideetjes waarmee je de ideale wandeling kan samenstellen voor de hele familie.

randobel.be

Een cursus bier brouwen

Een activiteit die bij jou en je familie zeker in de smaak zal vallen, is jullie eigen bier creëren. Sinds enkele jaren schieten er overal in het land microbrouwerijen uit de grond, en ook jij kan je voor één dag brouwer wanen. Met Brew Yourself kan je in de brouwerij Bertinchamps in Gembloux bijvoorbeeld deelnemen aan workshops brouwen en zythologie (bierkunde). Maar de brouwer kan ook tot bij jou thuis komen. En daarna kunnen jullie uitgebreid van jullie eigen creatie genieten. Wedden dat die dubbel zo lekker smaakt?

brewyourself.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/kerstcadeaus-om-samen-van-te-genieten

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels