HomeNieuwsLifestyleKen jij deze geheime Netflix-pagina al?

Ken jij deze geheime Netflix-pagina al?

De online streamingdienst Netflix heeft een geheime verzoekpagina.  Via die pagina kunnen gebruikers series en films kunnen bestellen die niet in hun bibliotheek staan. De functie zit verborgen in het helpcentrum van de site. 

Een Filipijnse gebruiker twitterde dat hij Peretti’s stand-up show ‘One of the Greats’ niet kon bekijken via zijn Netflix-account. Een paar dagen later antwoordde de streamingdienst met een link naar de verzoekpagina. “Je weet hoe het werkt”, tweette de medewerker. Verschillende gebruikers reageerden echter dat ze geen weet hadden van de functie.

Online formulier

Gebruikers kunnen drie films of series aanvragen door het online formulier in te vullen. “Als je al een verzoek voor een titel hebt ingediend, kun je achterover leunen en ontspannen. We hebben je feedback ontvangen en je hoeft zelf niets meer te doen”, staat op de verzoekpagina te lezen.

Het bedrijf zegt wel dat er geen garantie is dat je verzoek zal worden ingewilligd. Dat kan het geval zijn omdat de auteursrechten exclusief voor een ander bedrijf zijn of omdat de streamingrechten niet te koop worden aangeboden.

Netflix-formulier
Foto Netflix

Geheime codes

De verborgen verzoekpagina is niet de enige geheime functie op de site. Eind vorig jaar bleek al dat er geheime codes zijn waarmee een heel aantal series ontgrendeld kunnen worden.

Het bericht Ken jij deze geheime Netflix-pagina al? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels