HomeNieuwsLifestyleJongeren ontwerpen hippe fluokleding voor meer zichtbaarheid in het verkeer

Jongeren ontwerpen hippe fluokleding voor meer zichtbaarheid in het verkeer

De meeste tieners zijn geen fan van het fluohesje, nochtans is dat belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Om dit item ‘cooler’ te maken, hebben enkele jongeren via een wedstrijd van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde nu zelf een hippe fluocollectie ontworpen.

Het gaat om sneakers, regenlaarzen, rugzakken, mutsen, handschoenen, jassen, scrunchies (soort armbandjes, red.) en petten met reflecterende details.

Meer ongevallen

Uit de ongevallenstatistieken blijkt dat vanaf de herfst het aantal ongevallen met kwetsbare weggebruikers toeneemt in de ochtend- en avondspits. Die stijging is te wijten aan het drukkere autoverkeer in combinatie met de steeds donker wordende dagen. Fluohesjes zouden in dat geval kunnen helpen, maar die hebben niet het meest coole imago. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde heeft daarom samen met JBC en Torfs vorig jaar een wedstrijd georganiseerd waarbij jongeren zelf de kans kregen om zichtbare, maar hippe kledij te ontwerpen.

In de winkelrekken

Meer dan 1.500 jongeren stuurden hun ontwerp door. Uiteindelijk werden dertien ontwerpen voor schoenen en kledingstukken uitgekozen die samen met de indieners werden bekeken en verbeterd, tot ze klaar waren om in productie te gaan. Het resultaat ligt sinds vrijdag in de winkels van JBC en Torfs, klinkt het in een persbericht. De lancering van de collectie valt samen met de Strapdag, de dag waarop extra aandacht gaat naar woon-schoolverplaatsingen te voet of met de fiets in het kader van de Week van de Mobiliteit.

Het bericht Jongeren ontwerpen hippe fluokleding voor meer zichtbaarheid in het verkeer verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels