HomeNieuwsLifestyleJe huisdier bepaalt wat je drinkt

Je huisdier bepaalt wat je drinkt

Heb je thuis een kat rondlopen? En drink je graag een glaasje bubbels? het zegt iets over je persoonlijkheid. Wetenschappers hebben aan de hand van je huisdier kunnen bepalen wat voor drankje je graag nuttigt. 

De Australische wijnhandelaar Cellarmasters wilde het drankgedrag van hun klanten analyseren aan de hand van het type huisdieren dat ze bezaten. Wat bleek nu? Katteneigenaars waren duidelijk van het chique type want zij sloegen regelmatig een glasje champagne achterover. Ook witte wijn zoals sauvignon blanc ging bij de poezeneigenaars goed binnen. Hondeneigenaars dronken vaker rode wijn.

Kloof 

Verder bleek ook dat er een grote kloof was tussen katten-en hondeneigenaars. Of klanten zijn fan van sprankelende, witte drankjes, of ze kiezen voor zware, rode borrels, aldus kelderdirecteur Christine Ricketts. Om de bevindingen beter te begrijpen riep Cellarmasters dokter Robert Zammit. Volgens hem heeft de keuze voor wijn of champagne te maken met persoonlijkheid. “Katten zijn verfijnde dieren, een soort aristocraten van de dierenwereld. Het is dus niet zo verrassend dat hun baasjes van bubbels houden. Terwijl hondenbaasjes meer buiten komen en met andere mensen omgaan. Zij komen ook meer ontspannen thuis en zijn sneller geneigd een glas rode wijn te drinken.”

Het bericht Je huisdier bepaalt wat je drinkt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels