HomeNieuwsLifestyleJapanse Kitkat wordt voortaan verpakt in recycleerbaar origamipapier

Japanse Kitkat wordt voortaan verpakt in recycleerbaar origamipapier

Wie nog altijd dacht dat milieuvriendelijk gelijkstaat aan saai, moet dringend van gedachten veranderen. Japan kon eerder al genieten van de matcha-KitKat en wordt nu wederom getrakteerd op een nieuwigheid. De Japanse KitKats werden namelijk in een recycleerbaar jasje gestoken en de verpakking doet bovendien dienst als origamipapier.

Er is tegenwoordig heel wat voor nodig om je product te laten opvallen in de massa. Er liggen duizenden en duizenden etenswaren in de winkelrekken, dus waarom zou een klant voor jou kiezen? Verpakking speelt een belangrijke rol en in Japan hebben ze dat goed begrepen.

De nieuwste verpakking van KitKat is opvallend om twee redenen. Ten eerste werd de klassieke wikkel vervangen door een recycleerbare versie – kwestie van extra plasticsoep te vermijden. Ten tweede kan je het papiertje ook nog eens hergebruiken wanneer je klaar bent met snoepen. Op de verpakking staan namelijk instructies voor het vouwen van een kraanvogel. Zo wil Nestlé Japan mensen aanzetten om na te denken over creatief hergebruik. En ben je je origamivogel beu, dan kan je hem gewoon bij het papier gooien.

Het bericht Japanse Kitkat wordt voortaan verpakt in recycleerbaar origamipapier verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels