HomeNieuwsLifestyleHet kleinste hotel ter wereld is een Volkswagen Kever

Het kleinste hotel ter wereld is een Volkswagen Kever

Staat er een trip naar Jordanië op de planning en ben je nog op zoek naar een bijzondere overnachtingsplek? Dan kan je terecht bij de Volkswagen Kever van Mohammed Al-Malahim.

Een nacht doorbrengen in een oude wagen klinkt bij de meeste mensen niet als muziek in de oren, maar de Kever in het woestijndorpje Al Jaya vormt de uitzondering op de regel. De 64-jarige Al-Malahim heeft de vierwieler omgebouwd tot een knusse overnachtingsplek, inclusief handgemaakte lakens en kussens.

Mooie regio

De Jordaniër is op pensioen, maar sinds 2011 runt hij het kleine hotel. “Ik ben met dit project gestart omdat ik mijn dorp op de kaart wou zetten. Je vindt hier de mooiste landschappen uit de streek, maar ze worden vaak over het hoofd gezien”, vertelde de man eerder aan CNN.

A post shared by Tin Cubacub (@sikretarya) on

Hij beweert verder ook dat de Kever “het kleinste hotel ter wereld” is. Of dat klopt, moet je met een korrel zout nemen. Momenteel staat die titel volgens het Guinness Book of Records op het Duitse Eh’häusl Hotel in Amberg. Maar dat een nacht in deze auto spectaculair is, staat vast.

Voor één nacht betaal je trouwens 48 euro. Tenzij je van lepelen houdt, lijkt het ons aangeraden om die prijs met maximum twee personen te delen.

A post shared by Sonja Sipponen (@sutturainen) on

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels