HomeNieuwsLifestyleHartverwarmend: wildvreemde schiet autistische jongen op trein te hulp

Hartverwarmend: wildvreemde schiet autistische jongen op trein te hulp

De Britse Gayna Pealling prijst een wildvreemde jongeman de hemel in. Hij was haar te hulp geschoten toen hij zag dat haar 5-jarig zoontje met autisme en ADHD een aanval kreeg.

De 21-jarige Pealling was met de trein onderweg naar de Britse stad Portsmouth, samen met 4-jarige dochter Amy en haar 5-jarige zoon Jack. De jongen heeft ADHD en autisme. Hierdoor wordt de kleuter nogal snel zenuwachtig in onbekende, luide omgevingen.

De treinrit was blijkbaar geen uitzondering. Door de vele prikkels kreeg Jack een “hysterische aanval” en begon hij te roepen en in het rond te slaan. “Ik legde uit aan de andere pendelaars dat hij ADHD en autisme heeft, maar de meesten keken me aan alsof ik een slechte moeder was”, aldus de vrouw.

Reddende engel

Terwijl Pealling haar zoon probeerde te troosten, kwam één treinreiziger behulpzaam uit de hoek. De 21-jarige Dan begon tegen de kinderen te praten en met de dochter te kleuren, waardoor Jack na een tijdje kalmeerde. Maar liefst 55 minuten lang bleef de reddende engel bij het gezin zitten.

Achteraf was de jonge moeder ontzettend ontroerd door het gebaar van Dan. Ze besloot zelfs een bericht op Facebook te posten om de jongeman te bedanken. “Dankzij jouw hulp was onze treinrit perfect. Dankjewel, je hebt geen idee hoe hard ik je steun apprecieerde. Je bent mijn held.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels