Vind ons op

Zita

Lifestyle

Geen besties meer? Zo overleef je de break-up

Niet alleen in de liefde kunnen we soms een pijnlijke breuk ervaren. Ook vriendschappen sneuvelen en dat doet evenveel pijn. Is het meningsverschil of die ene ruzie echt niet meer op te lossen? Enkele tips om om te gaan met je het verlies van je hartsvriendin. 

Maak een lijstje 

Er is een vast en zeker een logische reden waarom je ruzie hebt gekregen met je beste vriendin. Probeer voor jezelf eens op te sommen waar het juist eens mis gegaan. Wat waren haar goede en slechte kanten en waren jullie als vrienden wel echt zo’n match made in heaven? Misschien kom je wel tot de conclusie dat je beter af bent zonder haar. Soms is een break-up nog niet zo slecht.

Ken je eigen waarde

Natuurlijk is ruzie maken niet leuk, maar gek genoeg zit er ook een positieve kant aan verbonden. Het is een teken dat je voor jezelf bent opgekomen en hebt getoond wat je waard bent. Je vond jezelf genoeg waard om geen onzin te pikken van een ander.

Doorbreek negatieve rolpatronen 

Was jouw voormalige bestie heel bazig en jij eerder introvert? Of bracht ze negatieve energie in je leven? Probeer lessen te trekken uit deze verkeerde invloed als je nieuwe vriendschappen sluit en doorbreek deze negatieve rolpatronen.

Zoek nieuwe vrienden

De wereld zit vol met toffe mensen die jouw aandacht en vriendschap wel verdienen. Laat je dus niet kisten door deze vrienschappelijke break-up.

Het bericht Geen besties meer? Zo overleef je de break-up verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top