HomeNieuwsLifestyleEen warm bad en een wandeling van een halfuur verbranden evenveel calorieën

Een warm bad en een wandeling van een halfuur verbranden evenveel calorieën

Het is wetenschappelijk bewezen: van een bad nemen val je af! Wij vragen ons af waarom we ons nog uitsloven in de fitness.

Wetenschappers aan de universiteit van het Engelse Loughborough volgden 2.300 mannen met een monitor gedurende 20 jaar voor een grootschalige studie over gezondheid. Per toeval ontdekten ze een interessant weetje. In een warm bad van 40°C verhoogde de bloedtoevoer van de mannen en verbrandden ze ongeveer 126 calorieën. Dat is evenveel als wanneer je 20 à 30 minuten zou gaan wandelen.

Heat shock proteins

De oorzaak zouden de zogenaamde ‘heat shock proteins’ zijn. Die komen vrij wanneer je lichaamstemperatur plots de hoogte in schiet en je bloedsuikerspiegel zakt.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat we vanaf nu ongegeneerd elke dag een zak chips mogen opentrekken en die liter cola soldaat mogen maken zolang we maar een uur in bad liggen. Het betekent wél dat je het perfecte excuus hebt om wat vaker een badsessie in te plannen. Laat die me-time maar komen!

Nu waarschuwen de onderzoekers wel dat je na een paar uur zalig baden geen 3 kilo kwijt zal zijn. Je blijft je badsessies dus maar beter afwisselen met voldoende beweging.

Het bericht Een warm bad en een wandeling van een halfuur verbranden evenveel calorieën verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels