HomeNieuwsLifestyleDiversity parade in Hasselt: “Hoe je er ook uitziet, je bent oké”...

Diversity parade in Hasselt: “Hoe je er ook uitziet, je bent oké” (video)

Afgelopen zaterdag schitterden deelnemers van The Diversity Catwalk in lingerie op de Grote Markt van Hasselt. Hun manier om bodypositivity te promoten: “Hoe je er ook uitziet, je bent oké.”

De Diversity Catwalk bestaan intussen twee jaar en hadden eerder plaats in Antwerpen en Eindhoven. De organisatie richt zich op steden die mode hoog in het vaandel dragen, Hasselt was een logische keuze voor hun derde editie.

Het creatieve brein achter de organisatie is Sharon Grobben. Op haar veertiende kreeg ze de diagnose autisme, ze is nu 29 en heeft intussen enorme stappen vooruit gezet. Met dit project wil ze voorgoed komaf maken met labels die mensen maar al te vaak op hun medemens plakken.

Lees ook: Moeder haalt uit naar critici die haar bikinifoto afkeuren: “Ook mama’s mogen zich sexy voelen”

Influencer

Sharon is actief als model en influencer op Instagram en deed zaterdag ook zelf mee. In een interview met Het Belang van Limburg licht ze haar drijfveer toe:“Ik krijg vaak leuke berichtjes van vrouwen die zich beter in hun vel voelen omdat ze mijn foto’s zien als curvy model. Maar ik kan niet voor iedereen een voorbeeld zijn. In het buitenland had ik al diversity catwalks gezien en ik dacht: dat ga ik ook hier organiseren. Het is de bedoeling dat er zo veel mogelijk verschillende types meedoen. We zetten ook geschreven boodschappen op onze lichamen. Bij mij gaat dat waarschijnlijk het woord ‘autisme’ zijn. Ik kom daar gewoon voor uit.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels