HomeNieuwsLifestyleDit zijn de badkamertrends voor 2019

Dit zijn de badkamertrends voor 2019

Wie in 2019 zijn badkamer gaat verbouwen en een trendy uitstraling wil geven, kan er niet omheen: de witte designbadkamer heeft zijn beste tijd gehad. Een badkamer met authentieke, natuurlijke materialen en warme accenten laat je in alle rust ontspannen. Hieronder kan je enkele trends vinden waarop sanitairfabrikanten dit jaar inspelen.

Meer kleur

Een badkamer hoeft niet meer strak in het wit, maar mag getooid zijn in een zachte, niet-schreeuwerige kleur. Pastelkleuren op de tegels of muur doen het goed, evenals ‘spiced honey’, dé trendkleur van het moment.

Deze honingkleurige tint combineert eveneens goed met de nieuwe goudkleurige accessoires (wc-borstels, toiletrolhouders) die enkele fabrikanten dit jaar op de markt brengen. Ook hier geldt: hoe subtieler, hoe beter. De badkamer van vandaag hoeft niet van Trumpiaanse allure te zijn.

Wie zijn badkamer een luxueuzere uitstraling wil geven, kan kiezen voor zwarte kranen of zelfs zwarte wastafels of ligbaden. Deze trend piekte afgelopen jaar maar is nog zeker niet op zijn terugweg. Zwarte elementen in de badkamer contrasteren ook mooi met wit sanitair.

Zonder obstakels

Een trend die komt overwaaien uit de zorgsector is dat vloeren en de afvoertechniek zo strak en naadloos mogelijk zijn. Meer en meer fabrikanten bieden een douchevloergoot aan waarvan je de afdekplaat kan betegelen. Daardoor gaat de waterafvoer op in de tegelvloer en verdwijnt het water vrijwel onzichtbaar.

Andere fabrikanten kiezen dan weer voor een vlakke douchevloer uit een metaallegering zoals titaanstaal. Douchevloeren uit metaal hebben geen voegen waarin schimmels of vuil zich kunnen nestelen en zijn daarom hygiënischer. Bijkomend voordeel is dat deze obstakelloze douchevloeren veiliger zijn.

Natuurlijke materialen

De natuur komt weer terug in de badkamer met het gebruik van materialen als hout en natuursteen.

Bij houten meubels kies je best voor een massieve houtsoort als teak of eik. Deze houtsoorten zien er het meest natuurlijk uit en kunnen tegen een stootje. Uiteraard is het belangrijk om het materiaal regelmatig in te oliën.

Natuursteen geeft op zijn beurt een duurzame, ruwe maar tegelijk warme uitstraling aan een badkamer, zeker wanneer je het combineert met pasteltinten of met houten accenten.

Verwarming

Om het geheel af te maken kan een goede verwarming zeker niet ontbreken, in de badkamer heb je per slot van rekening vaak weinig of geen kleren aan. Vloerverwarming alleen volstaat vaak niet. Kies daarom voor de stralingswarmte van mooie designradiatoren, eventueel aangevuld met een handdoekdroger.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels