HomeNieuwsLifestyleDit waren de beste citytrips van 2022

Dit waren de beste citytrips van 2022

De Britse marktonderzoeker Euromonitor heeft de meest aantrekkelijke toeristische steden van 2022 bekend gemaakt. Ze gaven steden wereldwijd een score op vlak van onder meer toerismebeleid, economie, duurzaamheid, infrastructuur, gezondheid en veiligheid. Uit het onderzoek blijkt dat Europese steden nog steeds de aantrekkelijkste citytrips zijn voor toeristen, maar dat hebben ze vooral te danken aan hun soepele coronamaatregelen.

Voor corona waren het vooral Aziatische steden die aan de top stonden, zoals Hong Kong en Bangkok. Aangezien er in die regio’s wel nog veel coronabeperkingen golden in 2022, zijn die steden dit jaar in de ranking gedaald. Mede daardoor staat Parijs voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats van de ‘Top 100 City Destinations Index 2022’ van Euromonitor. De Franse hoofdstad verdient die titel volgens hen vanwege hun «uitzonderlijke prestaties» op vlak van onder meer veiligheid, infrastructuur en aantrekkelijkheid.

Op de tweede plek staat Dubai, aangezien ze maar liefst 12 miljoen mensen aankwamen in de stad dit jaar. Dat zijn er dubbel zoveel dan in 2021.

Euromonitor’s Top 10 City Destinations Index 2022

1. Parijs

2. Dubai

3. Amsterdam

4. Madrid

5. Rome

6. Londen

7. München

8. Berlijn

9. Barcelona

10. New York

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/dit-waren-de-beste-citytrips-van-2022

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels