Vind ons op

Zita

Lifestyle

Dit is het verrassende effect van de coronacrisis op seksdrive van vrijgezellen

Veel vrijgezellen hebben tijdens de coronacrisis minder seks met een ander dan voor de lockdown. De helft van de volwassen vrouwelijk vrijgezellen zegt dat ze sinds de uitbraak van de epidemie geen seks meer gehad hebben met iemand anders.

Om besmetting en verspreiding van corona zo klein mogelijk te houden, is het advies om alleen seks te hebben met een vaste partner. Veel vrijgezellen houden zich hieraan door geen seks te hebben met anderen. Dat melden het Kenniscentrum seksualiteit Rutgers en Soa Aids Nederland op basis van een onderzoek. “We zien in het algemeen dat veel mensen nu een ander date- en seksgedrag vertonen”, klinkt het.

Ongeveer de helft van de jongeren van 16 tot 20 jaar die voor corona nog wel seks hadden met een ander, heeft dat sinds de uitbraak niet meer gehad. Onder volwassen singles die voor corona seks hadden, heeft een derde van de mannen en de helft van de vrouwen geen seks meer tijdens de coronacrisis.

Jongeren die samenwonen (van 18 tot 24 jaar oud) hebben sinds corona juist wat vaker seks. Zij zijn ook iets meer tevreden over hun seksleven dan voor de coronacrisis.

Weinig onenightstands tijdens coronacrisis

Eén op de vijf singles (58%) heeft tijdens de coronacrisis wél seks gehad, maar meestal met een partner met wie ze al vaker seks hadden en niet met een onenightstand. Van de jonge singles (16 tot 20 jaar) heeft 20% in coronatijd seks gehad met een onenightstand en 22% met een vaste partner.

Bij volwassen singles komen onenightstands iets minder vaak voor (15%) en seks met vaste partners iets vaker (27%). Zo’n 5% van de mensen die seks hadden in deze periode had meer dan één sekspartner, aldus de onderzoekers.

Wel meer soloseks onder jongeren

Er is wel meer sprake van soloseks onder jongeren tijdens de coronacrisis. Jongeren van 16 tot 20 jaar oud masturberen 30% meer en kijken 29% meer porno dan voor corona. Het gaat vooral om single jongeren, zowel meisjes als jongens. Het onderzoek is gedaan in mei onder 5218 jongeren van 16 tot 20 jaar en onder een panel van 1506 mensen van 18 tot 50 jaar.

Het bericht Dit is het verrassende effect van de coronacrisis op seksdrive van vrijgezellen verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top